september 23, 2022

Trouwen in de grote Sint Janskerk Gouda | Ruben & Jiska

23 september 2022


Al dagen van tevoren zijn we gezellig met aan het bellen met elkaar. Jiska en ik. Om te kijken of we op de kerk gaan shooten, om te overleggen waar ik het beste kan parkeren, om te vertellen dat ze een videograaf hebben gekregen voor hun groot dag. Wat een heerlijke start, zoveel enthousiasme, zoveel lieve berichtjes. Ik heb er dan ook enorm veel zin in die ochtend, de weersvoorspellingen zijn niet heel goed maar eigenlijk zie ik vooral heel veel zon. En dat gebeurd dus super vaak.

Jiska begint bij haar ouders thuis, Ruben komt haar strakjes ophalen en de sfeer is relaxed. Tot Ruben er bijna is, hij is veel te vroeg! Maar gelukkig kon hij nog een kopje koffie drinken bij de bloemist en hadden we toch nog tijd genoeg om de jurk aan te trekken. En wat een ontlading bij de first look, zo mooi om dat even buiten te doen. Mooi licht, alle ouders (zelfs wat buren) en dit is vaak ook het moment dat de spanning weg valt, eindelijk kan de dag beginnen.

Jiska en Ruben zijn al getrouwd voor de wet, wat vandaag plaats vind is de kerkelijke inzegening en daarvoor hebben ze de Sint Janskerk gekozen in Gouda. Wat een prachtige kerk, sowieso het bezoeken waard mocht je dit lezen. En ik heb zelfs nog even op het balkon mogen spieken. De borrel, het diner en het feest vinden plaats bij Kasteel Duurstede, wat een heerlijke sfeer om daar de felicitaties in ontvangst te kunnen nemen en te proosten op dit nieuwe begin. En typisch dit mooie bruispaar, ze hebben niet alleen geproost op het nieuwe begin maar vooral ook laten weten hoe dankbaar ze zijn voor alle mensen die zijn gekomen om hun mooie dag mee te vieren. Eerlijk, dan zit je in mijn hart. Omdat ik het zo knap (en belangrijk) vind om te zien wat je hebt. En dat kan dit bruidspaar z├│ goed, wat ze nog mooier maakt dan ze al zijn.

Lieve Ruben & Jiska, zoveel geluk gewenst ! Maar blijf vooral hoe jullie zijn. De mooiste versie van jezelf.


SHARE THIS STORY