december 29, 2022

En toen was het jaar voorbij


Eerlijk, als iemand mij verteld dat het nog herfstvakantie moet worden dan geloof ik je gelijk. Dat dit fantastische jaar over een paar dagen weer afgelopen is dat voelt als een grapje. Wat. Een. Jaar. Is 2022 voor mij geweest. Zowel privé als met mijn bedrijf, ik weet stiekem niet eens waar ik moet beginnen met reflecteren. Laat ik alle slideshows nog eens afspelen van alle prachtige bruidsparen die ik heb mogen ontmoeten? Ga ik mijn mooiste beelden zoeken in lifestyleshoots? Of knijp ik mezelf nog een keer als ik die drie kindjes van mij met elkaar zien spelen? Ik kan echt niet kiezen, ik doe het gewoon alledrie. Qua werk was dit jaar fantastisch. Ik heb zoveel liefde mogen vastleggen, zoveel mooie en diepgaande gesprekken mogen voeren, connectie gevoeld en ongelofelijk veel gelachen. Er zijn 13 ontzettend mooie bruiloften voorbij gekomen waar ik de liefde heel dichtbij heb mogen zien. Ik heb prachtige baby’tjes mogen ontmoeten met trotse ouders en vaak ook al hele grote broers of zussen. En ook weer nieuwe ondernemers mogen leren kennen om vast te leggen, maar ook weer zo genoten van mijn collega’s die eigenlijk gewoon vriendinnen zijn geworden. Laat 2023 maar komen, ik ben nog lang niet uitgeleerd als ondernemer en met het vastleggen van de liefde ben ik al helemaal niet klaar.

Maar – eerlijk is eerlijk – ik vond het ook een pittig jaar. Drie kindjes is een bak vol gezelligheid, maar een dreumes waarvan de oren nog niet zoveel functie hebben en handjes die overal bij kunnen maakt het dat je hem niet heel graag alleen laat. Dus thuis vooral 1 focus gehad, en dat is dat die kleine tank niet alle planten opeet, de lamellen door midden breekt of de pannenlade leeg gooit. En als dat je focus thuis moet zijn, blijft daarnaast niet heel veel over voor creatieve ideeën en probeersels. En soms voelde dat alsof ik niets creatiefs kon bedenken. Dus wat ab-so-luut op mijn nummer 1 to do staat voor aankomend jaar (naast zorgen dat die oren dus functie krijgen) is meer vrij werk maken. Lees: überhaupt vrij werk maken en nog beter onderzoeken waar mijn hart ligt. Ik denk dat dit mijn prioriteit wordt voor aankomend jaar.
Daarnaast moet er ook qua workflow wat verbetering komen. Ik wil gaan werken met een digitale agenda, ik wil mijn klanten veel meer betrekken in mijn ontwikkelingen, dus het liefst maak ik een fijn mailing groepje aan waarbij ik kan vertellen wat mij bezig houdt, oproepen doen voor vrij werk en sowieso dus als eerste op de hoogte brengen van mijn agenda zodat je als (terugkerende) klant altijd als eerste een shoot in kunt plannen. Denk hierbij ook aan mini shoots en geplande portret shoots. Ik wil meer bloggen zodat jullie veel meer van mijn werk zien, en datzelfde geldt dus ook voor Instagram. Ik wil eindelijk eens werk gaan maken van mijn printshop. Er is al zoveel mooi werk gedeeld, maar er ligt nog zoveel op de plank. Wil je sowieso alvast mijn printshop zien? Klik dan hier.
Ik wil meer onderweg zijn, samenwerken op locatie, op reis met mijn liefdes. Afgelopen oktober ben ik met mijn lief een paar dagen naar Malaga gegaan en daarna nog een paar dagen met z’n vijven naar Frankrijk. En ik heb gemerkt hoe hard ik deze tripjes nodig heb om weer geïnspireerd te raken. Ik zit teveel thuis in mijn werkkamertje alle edit er doorheen te rammen. Dat gaan we dus zeker weten veranderen in het nieuwe jaar. De eerste trips staan al geboekt (Oostenrijk, Frankrijk en Ibiza met vriendinnen) en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar. Ben ik nog wat vergeten? Vast wel. Want zoals ik zoveel doe op intuïtie in mijn bedrijf, schrijf ik mijn blogs dus ook zonder voorafgaand idee maar vind ik het heerlijk om te delen. Misschien moet ik daar ook eens wat mee, maar ik vind het zo fijn om mezelf niet zo vast te leggen. Nu ik deze week eindelijk alle shoots heb opgeleverd die ik dit jaar opgeleverd wilde hebben merk ik dat er rust komt in de agenda. En daarmee dus ook rust in mijn hoofd… of in ieder geval, ruimte voor nieuwe ideeën dus. Echt rustig is het eigenlijk nooit bij een ondernemer, denk dat veel mensen zich daar in herkennen.

Wil jij ook op mijn mailinglijst? Stuur mij gerust een berichtje. Ik moet het idee nog uitwerken, maar soms helpt het om het gewoon maar online te gooien en jezelf een jaar te geven om te kijken hoe het voor je werkt. Ik beloof geen spam, alleen maar fijne verhalen en eerlijkheid. Misschien een kortingscode hier of daar en natuurlijk elke update van mijn agenda. Zo heb jij altijd als eerste toegang tot mijn agenda. Voor wat hoort wat toch? 🙂 En mocht je zelf iets van mij willen weten, laat het vooral weten!


En als afsluiter vind ik het fijn om mijn eigen lievelingsbeelden te delen. Welke ik misschien minder snel op Instagram zet maar waar ik een mega glimlach van op mijn gezicht krijg. De niet zo perfecte perfectie, als je het mij vraagt. Gewoon wij en onze onderweg. Deze keer van mijn Malaga en Frankrijk trips.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT